Zoveel mag je handtas wegen

Last van pijnlijke schouders? Grote kans dat dit komt door een te zware handtas. Zoveel mag je handtas maximum wegen en zo maak je ze lichter!

Zoveel mag je schoudertas wegen

Het maximale gewicht hangt af van de handtas die je gebruikt. A day at the office met een schoudertas? Let er dan op dat je tas nooit zwaarder is dan 10% van je eigen lichaamsgewicht. Kies voor tassen met een breed hengsel, zo wordt de druk verspreid over je hele schouder. Probeer zoveel mogelijk van schouder te wisselen.

Tas aan de hand of arm mag niet te zwaar zijn.

Tas aan de hand of arm mag niet te zwaar zijn.

Draag je je tas over je arm? Ga nooit boven de 4,5 kg

Een handtas die je gewoon in je hand of over je arm draagt? Die moet nog lichter zijn. Een te zware handtas zorgt ervoor dat je gaat “doorhangen” met een slechte houding en pijnlijke rug tot gevolg. Op safe spelen? Laat je handtas nooit meer dan 4,5 kg wegen! Dat halflege flesje water hoef je dus echt niet mee te zeulen.

Maak ook je clutch niet te zwaar!

Maak ook je clutch niet te zwaar!

Klein avondtasje = klein gewicht

Haal je mooiste avondtasjes of clutches uit de kast. Hoe klein ze ook zijn, ook zo’n tasje kan ongezond zwaar zijn. Spaar je polsen en let erop dat je tasje nooit zwaarder is dan 2,5 kg. Het klinkt heel weinig, maar met een smartphone en sleutels en het gewicht van het tasje zelf zit je daar sneller aan dan je denkt.

Je tas lichter maken? Dat doe je zo!

Qua inhoud: back to basics is de boodschap. Neem alleen mee wat je écht nodig hebt. Stel een lijstje op met noodzakelijke spullen zoals je smartphone en portefeuille (nee, lege verpakkingen en veel te grote brillendozen horen hier niet bij), de rest laat je thuis. Houd je steevast al je (klanten)kaarten bij in je portefeuille? Scan ze op je smartphone in met een app. Zo heb je ze altijd bij de hand, verslijt je portefeuille minder snel en spaar je weer wat gewicht uit.

Tip: probeer je handtas zo goed mogelijk te ordenen. Geef elk item een specifiek vakje zodat je alles meteen kan terugvinden. Een rommelige tas is vaak een te zware tas!

Hoeveel weegt jouw tas?

Dit artikel komt van https://www.gva.be/cnt/dmf20180405_03447739/zoveel-mag-je-handtas-max-wegen-en-zo-maak-je-ze-lichter
Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

    12 super tips om echt leer te herkennen

    Gratis catalogus Hip tassen

    Catalogus Hip tassen juni 2018