Ronde koffer. We zijn inmiddels bij de derde lesdag aangekomen, – in het vorige blog kon je lezen hoe het met mijn eerste koffertje gegaan is – dit wordt een leuke uitdaging en ik heb er zin in. Thuis heb ik al nagedacht over het ontwerp en ik heb besloten dat het maar de meest ingewikkelde versie moet worden die ik kan bedenken. Want ja als je toch nog alles kunt vragen…

Ontwerp tekening van ronde koffer

Ontwerp tekening van ronde koffer

Wordt het een elegant tasje?

Het gaat een ronde koffer worden waar ik zelf het frame voor ga maken. Maar het wordt geen echte koffer koffer, het wordt een elegant tasje, tenminste dat hoop ik. De tekening is geen definitief ontwerp, gaandeweg zal ik nog wel wat dingen aanpassen. Ik heb geen idee hoe dit zal lopen. Maar, allez zoals mijn Belgische medestudenten zouden zeggen, we gaan beginnen.

Er mag niets mis gaan

Ik had nog een mooie combinatie van twee soorten leer op voorraad liggen die ik hiervoor wil gebruiken. Er mag niets misgaan met het blauwe gladde leer, want ik heb er maar een klein stuk van. De structuur van het geweven look leer is een mooi opvallende die hier goed in uit zal komen.

Het komt goed toch?

Het frame maak ik van texon een dikke, stevige karton soort. De truc met een ronde koffer is dat het leer over de rand getrokken moet worden en dat het er op het ronde – rechte vlak – toch glad op moet zitten. Vooralsnog ziet het er niet goed uit, maar onze leraar zegt dat het goed komt. Hmm, ik heb ernstig mijn twijfels en denk erover om het te veranderen. Ik geef het nog even het voordeel van de twijfel.

De binnenkant lijkt altijd lastiger

Thuis heb ik het leer goed over het frame laten zitten zodat het al gewend is aan de vorm die het aan moet nemen. Ik begin te geloven dat het goed gaat komen. Op de een of andere manier lijkt het maken van de buitenkant van een tas of een koffer in dit geval, altijd makkelijker dan de binnenkant.

Binnenkant en onderdelen van ronde koffer

Binnenkant en onderdelen van ronde koffer

Lijm, echte lijm

Ook bij mij kan het wel eens misgaan. Op de laatste dag van deze module gaat er iets fout. Ik had alles goed uitgedacht en gecheckt. Alles wat alvast aan elkaar gestikt kon worden zat aan elkaar en het plakken kon beginnen. Had ik al gezegd dat de lijm die we gebruiken ook echt wil dat het gelijk goed zit? Geen corrigeren meer aan, vast is vast.

Oeps

De les loopt op zijn eind, enigszins gehaast lijm ik de hele binnenkant nog even op z’n plek. Het ziet er goed uit, helemaal zoals ik het wil. Tenminste… Net voordat we hem op de foto willen zetten merk ik dat hij niet dicht gaat…. Geen rekening gehouden met de rand onderaan die in het deksel moet vallen.

Binnenkant van de ronde koffer is klaar

Binnenkant van de ronde koffer is klaar

Ik ben een gelukkig mens

Er zit niets anders op dan de binnenkant weer helemaal opnieuw te doen. Dit is een klusje voor thuis, want de lesuren zitten erop. Ik kan het er echt niet bij laten zitten, want ik vind hem zelf echt te gek, helemaal blij ben ik er mee. Gelukkig is het helemaal goed gekomen met mijn mooie koffertje. Hij staat heerlijk te pronken op zijn nepbont kleedje. Ik ben een gelukkig mens.

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

  Leuk Danielle, dank je wel. Het leuke is dat ik zoveel mooie projecten heb. De volgende zijn sneakers… Monique

  Wat knap gedaan Monique! Heerlijk om te lezen hoe gedreven jij bezig bent met je passie! Zo mooi om te zien hoe ieder mens met zijn talenten en passie mooie dingen verwezenlijkt waarmee hij zichzelf en andere mensen verrijkt. Benieuwd naar je volgende project Monique! Danielle

  Wat een superleuk koffertje, apart een ronde! Wat gaaf dat je dat zo zelf maakt. Amy

  Ja precies Nicole, dat is het leuke hieraan. Monique

  Wat knap dat je gewoon zelf tassen kunt maken zeg! Zo kun je een tas ook echt helemaal naar eigen wens maken. Nicole

  Super dat je dit zelf kan maken. Je eigen koffer/tasje. Dat zou iedereen wel willen! MC Kleuver

  Aanhouder wint he Renata! Monique

  Dat ziet er echt super leuk uit – goed dat je niet hebt opgegeven :) Renata

  Dank je wel Daisy, het zeker leuk dit te kunnen ;-)

  Wat een gaaf ding!
  Echt super tof dat je dit kan zeg! Daisy

  ===

  Leuke reactie Marleen, ik stuur je even een berichtje. Monique

  Hoi, wat n leuke tassen! Mocht je n x exemplaren over hebben….wij zijn met zn 3en en bloggen en ons jonkie v 21 vlogt. Ik ben 39 en gulsen 37. We zouden natuurlijk eens over je tassen kunnen bloggen en foto’s van ons kunnen nemen met de tassen. Kijk maar. Erg leuk! Gr marleen

  Zalig! Je bent echt een creatief wonder! mooi gemaakt! doe zo verder! Stefaan

  Leuk bericht Stefaan, dank je wel voor je compliment! Monique

  Wauw!
  Wat knap dat je dit zelf maakte zeg!
  Ik vind hem echt prachtig ❤ Lynn

  Geen wonder dat jij een gelukkig mens bent! als ik zo iets moois kon maken, zou ik daar ook verschrikkelijk gelukkig van worden. Zelf iets moois maken: dat is echt zo geweldig fijn! ( o en ik ben he-le-maal niet jaloers op deze prachtige tas! ) Felice

  Wow, wat een leuke reactie Felice, dank je wel.

  Jammer dat ik de foto’s niet kan zien. Ik ben erg benieuwd! Xarifa

  Hi Xarifa, Leuk dat je reageert, wat jammer dat je de foto’s niet kunt zien! Ik zal eens kijken waar dat aan ligt.

  Wow, zo creatief! Heel leuk. ? Ik heb helaas 2 linkerhanden, haha. Ik hou het bij computers en websites. Daniëlla

  Dat is ook heel belangrijk Daniella we kunnen niet zonder! Monique

  Fijn dat het goed is gekomen met je ronde koffer. Ik vind het een heel creatief project zeg! Nicole

  Leuk, dank je wel Nicole!

  Gratis E-book ‘Welke tas past het beste bij jouw figuur’

  Gratis catalogus Hip tassen 2018

  E-book Welke tas past het beste bij jou?