Zalmleren rugtas zwart

Zalmleren rugtas gemaakt van open en gladde structuur zalmleer. Deze rugtas is aan de voorkant in het zalmleer uitgevoerd. Het is een combinatie van open en dichte structuur. De dichte structuur is de strook in het midden.

Om extra ruimte in de rugtas te krijgen, is er aan beide zijkanten en bodem een flexibel deel ingezet. De hele zijkant kan open geritst worden. De schouderbanden kunnen wanneer ze niet gebruikt worden, omhoog geschoven worden en vastgeklikt aan de bovenkant van de tas. Hierdoor zijn de banden niet zo lang en blijf je er niet per ongeluk inhangen.

De binnenkant is geheel gemaakt van grijs pigskin. Dit is een zachte en luxe leersoort die de tas een extra luxe uitstraling geeft. Aan de bovenkant zitten twee zilverkleurige handvatten en de tas sluit met een rits.

Beschrijving

Deze bijzondere tas mocht ik maken voor Florence. Ze had al zo’n soort tas, maar die was op. In en op deze rugtas zijn een hoop extra handigheden aan toegevoegd. En ook viel ze voor het mooie visleer dat de rugtas helemaal bijzonder maakt.

Visleer is een nog niet heel erg bekende milieuvriendelijke leersoort. De zalm vellen zijn lang en smal waardoor je er vaak veel nodig hebt. Als je het velletje ziet en voelt als het net van de zalm afkomt, kun je je nog niet goed voorstellen dat die een stevig stuk leer kan worden. Toch is het zo. Het is een mooi dikker vel die nog heel soepel is. Open structuur zalmleer is soepeler dan dichte structuur, maar ook die is nog steeds soepel. En nee het ruikt niet naar vis.

Wil je meer weten over visleer? Lees dan mijn blog visleer serieus?. Of zelf visleer looien

Titel

Ga naar de bovenkant