dokterstassen en beugeltassen

Deze dokterstassen zijn moderne uitvoeringen van de aloude grote dokterstassen die door artsen werden gebruikt. Tegenwoordig mag deze tas er een stuk moderner uitzien. Vrolijke kleuren of juist heel rustig. En het formaat hoeft door de functie van handtas ook niet meer zo groot te zijn. Ze zijn daarom echt vrouwelijk. Maar het is wel mogelijk om een groter model te maken om hem als luiertas bijvoorbeeld te gebruiken of je iPad er in mee te kunnen nemen.

Beugeltassen werden oorspronkelijk ook veel gebruikt door onze vorige generatie. Deze dokterstassen en beugeltassen zijn dus gemaakt in een handzamer formaat met een handvat en afneembare schouderband. De beugel van de dokterstas kan helemaal open en kan ook open blijven staan zodat je heel makkelijk bij je spullen kunt.

De beugeltassen zijn een knipoog naar vervlogen tijden. Misschien herinner je je nog de tas van je oma. Zo mooie tas of portemonnee met een knip opening erop. Hip tassen maakt deze beugeltassen in een moderne uitvoering en met een herinnering aan oma, dat kan ik materiaal of het model dus.

Alle tassen worden handgemaakt en helemaal naar jouw wensen. Ik werk niet met standaard modellen waar slechts een aantal zaken aan gewijzigd kunnen worden. De hele tas wordt gemaakt zoals jij hem hebben wilt.

Wil je meer weten over hoe een Hip handtas gemaakt wordt? Lees dan eens mijn blog Hoe wordt een Hip tas gemaakt.

Beschrijving

Alle dokterstassen en beugeltassen worden handgemaakt. Een aantal tassen zijn zo populair dat ik ze meerdere keren gemaakt heb, maar wel altijd in een andere leersoort of afmeting. Want van geen enkele tas bestaat er een zelfde.

 

Deze dokterstassen en beugeltassen zijn van die populaire modellen. Ze zijn elegant, handzaam, praktisch en erg mooi. Daarnaast hebben dokterstassen en beugeltassen een beetje nostalgisch verleden. Ze werden veel en lange tijd gebruikt en dat is natuurlijk niet voor niets.

 

Nu kun je dat gevoel van vroeger weer laten herleven door voor een modernere versie van de dokterstas of beugeltas te gaan. Laat je inspireren door deze handgemaakte en opmaat gemaakte tassen…