Beugeltas zalmleer

Behalve dat dit model, de beugeltas/kanaalbeugeltas, doet denken aan de tassen van vroeger, doet deze tas dat nog eens extra door het gebruik van zalmleer. De hele tas is gemaakt van visleer dat in rechte banen aan elkaar is gestikt. Omdat het zo’n mooi natuurlijk product is, zie je de geweldige kleuren en het verloop ervan zo mooi uitkomen in dit model.

De handvatten kunnen voor elke tas aangepast worden, langer of korter. De manier van bevestigen en met of zonder schouderband. Deze beugeltas is enkel uitgevoerd. Dat wil zeggen dat deze alleen een beugel heeft als sluiting. Bij de dubbele beugeltassen, zit er om de beugeltas nog een extra tas heen.

Beschrijving

Deze prachtige beugeltas in zalmleer mocht ik maken voor Yvonne. Ooit had haar moeder zo’n soort tas. Helaas is die ergens verloren gegaan. Ze wilde hem graag in zalmleer omdat die het beste het slangenleer of print van toen benaderd. Het zalmleer van deze beugeltas is glad afgewerkt, waardoor je de structuur nog wel ziet, maar de schubben niet meer voelt.

 

Nu hoopt ze dat haar dochter later met deze beugeltas zal lopen.