Beugeltas zalmleer

Beugeltas geheel in zalmleer uitgevoerd. Model Bordeaux. Het is een gladde structuur. Dat wil zeggen dat je de plek waar de schubben zaten nog wel ziet, maar niet voelt, het leer is glad omdat het verwarmd is onder een plaat na het looiproces. De hele tas is gemaakt van visleer dat in rechte banen aan elkaar is gestikt. Omdat het zo’n mooi natuurlijk product is, zie je de geweldige kleuren en het verloop ervan zo mooi uitkomen in dit model.

Dit model heeft een beugel waarmee de tas sluit. Aan de binnenzijde zitten twee vakken en ze is gevoerd met een mooie zachte pigskin die mooi aansluit bij het zalmleer aan de buitenkant. De hengsels kunnen makkelijk over de schouder gedragen worden, maar er kan ook een dunne schouderband aan. De handvatten kunnen voor elke tas aangepast worden, langer of korter. De manier van bevestigen en met of zonder schouderband. Deze beugeltas is enkel uitgevoerd. Dat wil zeggen dat deze alleen een beugel heeft als sluiting. Bij de dubbele beugeltassen, model Parijs, zit er om de beugeltas nog een extra tas heen.

Beschrijving

Deze beugeltas in zalmleer is een knipoog naar vervlogen tijden. En dat was precies de bedoeling van de opdracht geefster Yvonne. Haar moeder had zo’n tas, maar helaas was die ergens verloren gegaan. Nu wilde ze graag zo’n tas terug en hoopt ze dat haar dochter er later mee gaat lopen. Ze wilde hem graag in zalmleer omdat die het beste het slangenleer of print van toen benaderd. Het zalmleer van deze beugeltas is glad afgewerkt, waardoor je de structuur nog wel ziet, maar de schubben niet meer voelt.

Het zalmleer is voor de hele tas toegepast. Het mooie patroon en de kleur verschillen komt zo goed uit.

Wil je meer weten over visleer? Lees dan eens mijn blog over mijn trip naar IJsland waar dit leer vandaan komt.

Alle bestseller tassen hebben een plaatsnaam gekregen. Dit is model Bordeaux.

Titel

Ga naar de bovenkant