Sneakers die bij je tas passen

Oh wat vind ik dit leuk! Toen ik de module voor het maken van sneakers voorbij zag komen, wist het ik het gelijk, dat wil ik ook. Want zeg nou zelf, hoe leuk is het als je schoenen, sneakers in dit geval, bij je tas passen helemaal in dezelfde stijl. Ik vind het echt een top idee.

Sneakers ontwerpen

En dus heb ik me aangemeld en kon ik een hele zaterdag aan de slag om mijn eerste paar sneakers zelf te ontwerpen en in elkaar te zetten. Het blijkt dat de zolen een tot anderhalve maat groter vallen dan je schoenmaat, dus voor mij werd het maat 38. Ik heb witte zolen en een mooie combinatie met een donkerblauw leer en witte accenten.

Wat is je favoriete sneaker hoogte?

Maar je kunt ook nog drie verschillende hoogtes kiezen, de lage versie, lekker voor de zomer, de middelhoge versie, meer voor de herfst ;-) en de hoge versie, je raad het al…. winter?

Ik koos voor de lage versie. De patronen hoefden we niet zelf te tekenen, die kregen we en konden we gelijk uitsnijden uit het gekozen leer. Het meeste werk gaat zitten in het maken van de gaatjes. Echt ze zitten overal. Mijn leer heb ik wel verstevigd omdat ik het iets te soepel vond hiervoor. Nu zit er een mooie witte versteviging tegen het leer.

De keuze voor deze sneakers, het leer en de zolen

De keuze voor deze sneakers, het leer en de zolen

Handwerk

Een aantal delen kun je met de naaimachine vaststrikken, maar het hoeft niet, In principe kun je de sneakers helemaal met de hand in elkaar zetten. Ik heb de hiel en de witte strook op de hiel met de machine vastgezet, de rest is handwerk. Heel veel handwerk.

Sneakers de onderdelen

Sneakers de onderdelen

Als alle gaatjes overgenomen zijn in het leer en in de zolen kan het handstikken beginnen. Het eerste deel bij de hak is vrij makkelijk, maar als je meer bij de neus van de sneaker komt, wordt het wel iets lastiger. Je moet met je naald en je hand in een moeilijk te bereiken stukje werken. Dat is een leuke uitdaging.

Om het blauw en wit nog even door te trekken besluit ik er witte veters in te maken. Ik ben erg blij met het resultaat.

Het vastzetten van het model aan de zolen gaat met de hand

Het vastzetten van het model aan de zolen gaat met de hand

Verassende combinaties

De tijd in de cursus was te kort om een hele bewerkelijke versie te maken van deze sneakers, maar ik heb genoeg ideeën om thuis helemaal los te gaan en leuke en unieke sneakers te maken. Vooral leuk dus als je ze bij je handgemaakte tas laat maken. Hoe cool is dat?

Sneakers voor dames en heren in verschillende materialen

Sneakers voor dames en heren in verschillende materialen

Inmiddels heb ik verschillende sneakers gemaakt. Van leer, maar ook van materiaal waar je niet gelijk aan denkt. De bekleding van de Citroen DS en het materiaal van het dak van de oude Eend. Die zien er natuurlijk ook geweldig uit.

Wil jij ook een paar sneakers die niemand anders heeft? Laat het me weten en dan bekijken we de mogelijkheden.

Vanaf maart 2019 kun je ook een workshop bij Hip tassen volgen om je eigen sneakers te maken. Je vindt hier alle informatie en aanmeld mogelijkheid.

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

  Hoi Theodora, Ja ze zitten echt lekker. De eerste die ik gemaakt had niet helemaal trouwens, maar nadat ik een aantal aanpassingen aan het patroon heb gedaan wel. Deze zijn echt goed. Monique


  Leuke uitdaging: Sneakers maken!

  Voorlopig laat ik het bij tassen ontwerepen maar wie weet ga ik het ook een keer proberen. Zitten ze echt lekker?

  Groetjes en veel succes! Theodora

  Haha, ja he Linda, het kan nog steeds uitgebreider… Ik hoop dat jij met je tassen set voorlopig wel even vooruit kunt. Monique


  Cool, een nog completere set. Je weet mensen wel lekker te maken ;) Linda

  12 super tips om echt leer te herkennen

  Gratis catalogus Hip tassen

  Catalogus Hip tassen juni 2018