Hoe onderhoud je het beste je handtas glad leer

Warm water en zachte zeep, babyshampoo bijvoorbeeld, werkt perfect bij een leren exemplaar.

Ik kreeg een krantenberichtje doorgestuurd met een opmerkelijk onderwerp. De titel van het artikel was ‘Hoe breekt Nederland uit de sleur. Met je kat op pad gaan.’ Nou sla ik al snel aan bij verhalen over katten en verhalen over tassen. En dan ook nog deze combi…

Het korte artikeltje begon met: “Ja, natuurlijk zitten er ademgaten in de kattentas, zegt de eigenaresse van de kattentas. Gewillig laat de Britse korthaar zich in de zwarte rugzak zakken, met een doorzichtige halve bol in het midden waar ze haar kop in duwt. De kat lijkt zich er rustig in te voelen.”

Grappig om te zien dat je zo je kat mee kunt nemen. En je kat een koepeltje als een scheepskoepeltje heeft om door te kijken. Maar een reismandje voldoet naar mijn bescheiden mening net zo goed.

Zorg goed voor je tassen

Waar gaat dit verhaal naar toe denk je misschien. Nou het gaat wel ergens over en dat is dat je natuurlijk goed voor je kat moet zorgen, maar ook voor je tassen.

Tassen hebben het best zwaar als je ziet wat we er in mee slepen en hoe we ze soms behandelen.

Om langer van je tas te kunnen genieten, zijn er een aantal dingen die je heel makkelijk kunt doen. Sommige zijn best voor de hand liggend. Maar wat nou als er per ongeluk een glas wijn over je tas valt. Als er een pennenstreep op je leer terecht is gekomen. Of regendruppels. Dan is het toch handig om snel een oplossing te hebben.

Kattenharen kun je trouwens heel makkelijk met een kleefroller verwijderen.

Ben benieuwd of jij ook nog goede tips hebt om vlekken uit leer te verwijderen.

Alle tips kun je hier nakijken.

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

    12 super tips om echt leer te herkennen

    Gratis catalogus Hip tassen