Maak kennis met Monique Zoeteman van Hip Tassen

Begin april vroeg Felice Veenman of ze een interview met mij mocht houden. Ze is zelf een echte tassen fan en wilde graag het verhaal achter Hip tassen over tassen maken horen voor haar eigen blog VrouwenPower.

Ik leer Monique van Hip Tassen kennen op facebook. Zijn het haar vrolijke posts die opvallen? Of is het dat is ronduit hebberig wordt van haar tassen? Of is het dat ik in haar wat van mezelf herken: het plezier in iets maken en goed willen zijn in je vak. Hoe dan ook, zij lijkt me een vrouw met een eigen bedrijf, die we beter moeten leren kennen.

Monique groeide op in een creatief gezin. Bij haar thuis was de ene helft van de zolder het knutsel domein van haar vader en stonden op de andere helft, de naaimachines van haar moeder. Het leek mij heerlijk om zo op te groeien: alles om dingen te maken gewoon voorhanden op zolder! Monique leerde spelenderwijs met de naaimachine omgaan, een vaardigheid die in haar leven bepalend zou worden.

Na de middelbare school koos ze voor de opleiding tot activiteiten begeleidster. Een logische keuze voor een vrouw die altijd creatief in de weer is. Helaas het werd hem niet helemaal. En dus ging ze een jaartje als au-pair naar Parijs. Ze had daar een geweldige tijd en het was fantastisch voor haar Frans.

Roparun

stoffen tas maak kennis met Monique Zoeteman van Hip tassen

tas van stof

Eigenlijk per ongeluk rolde ze in het vak PR, ze kreeg daar een baan in, volgde vele cursussen. ( Nu begrijpen wij die leuke Facebook posts ineens…)
Ondertussen sloot ze zich aan bij de Roparun, ze begon stoffen tassen te naaien, die verkocht konden worden, om geld binnen te halen. Het was leuk zegt ze en er stond een sportieve prestatie tegenover: meedoen aan de run van Hamburg naar Rotterdam. “ja”, zegt ze als ik even stil ben “ik ben een fanatiek hardloopster”
Gelukkig heb ik een dochter die ook erg sportief is. Ik kan haar begrijpen. En ik vind de combinatie: prachtige sjieke tassen maken en fanatiek hardlopen eigenlijk heel erg grappig. Het tassen maken was  intussen enorm succesvol, maar alle geld ging naar de Roparun.

Hip tassen gaat van start

Model Maldive donker blauw
tas van leer

Monique besloot dat het anders moest kunnen: ze moest toch ook tassen kunnen maken om te verkopen? Het stof een beetje zat, boekte ze een cursus om met leer te werken.
En dat was het grote thuiskomen: Met leer werken, dat is echt haar ding.
Ze volgde een opleiding in werken met leer, nam de sprong en kocht machines. Op de foto hierboven zie je haar tussen twee machines staan. Geloof mij: investeren in dergelijke machines: dan heb je lef.

En zo is Monique sinds 2015 de trotse eigenares van Hip tassen. Haar bedrijf begint na de eerste jaren van investeren vrucht af te werpen. Wat enorm leuk is, is dat haar klanten uit alle delen van de wereld komen.

Gevraag naar haar ambities, geeft Monique aan dat ze altijd gewoon tassen wil blijven maken. Maar ze wil wel verder groeien met hip tassen, zodat ze iemand in kan huren om de boekhouding te doen. En de PR….

Zalmleren tas clutch

tasje van zalmleer

Het verhaal over het ontstaan van Hip tassen is inmiddels door verschillende mensen op papier gezet. Is er iets dat je nog niet hebt gelezen en wilt weten?

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

  Dank je wel Gosia! Monique

  Heel leuk om te lezen! Gosia

  Leuk dat je het gelezen hebt Conny. Ja jaartje au pair en later nog 4 jaar in Frankrijk gewoond voor Peter’s werk. Ik wil zeker nog heel lang doorgaan, dit is gewoon zo geweldig om te doen. J’aime mon travail. Monique

  Dag Monique.
  Dat je deed hardlopen wist ik al maar dat je tassen maakte voor de opbrengst voor Roparun???? Wow.
  En au-pair….wat divers dan weer. Tres bon. :)
  Mon sac est tres beau encore.
  Ga vooral nog lang door…..wie weet.;) Conny

  Gratis E-book ‘Welke tas past het beste bij jouw figuur’

  Gratis catalogus Hip tassen 2018

  Gratis catalogus hip tassen