trolley koffer op wieltjes op maat gemaakt

Dit is waarom je een tas op maat wilt laten maken

Het is begin mei als Tom mij een berichtje stuurt en er een kwartier later achteraan belt.

Heb je mijn mailtje al gelezen vroeg hij? Uh… nee nog niet, maar wacht ik loop gelijk naar mijn computer. Als ik de computer open, zie ik al vrij snel zijn mailtje. Na de eerste zin staat een hele lijst met specificaties. Kun je hier wat mee vraagt hij?

Hij is op zoek naar een tas, eigenlijk meer een koffer of trolley waarin mijn dure meetapparatuur past zegt hij. “De koffer moet mee als handbagage en moet aan hele precieze maten voldoen. Het schuimrubber heb ik al op maat laten snijden en dat moet erin. Maar tussen de binnenmaat en buitenmaat mag maar 1 cm verschil zitten. Oh ja, hij moet zo licht mogelijk worden en hij moet een telescoophandvat hebben en op wieltjes rijden.”

Geen enkele tas of koffer past

“We hebben al van alles geprobeerd. Verschillende koffers en tassen maar ze zijn te klein, te schuin, te groot. Bij verschillende bedrijven hebben we al gevraagd of ze zoiets voor ons kunnen maken. Maar dan moeten we zelf de materialen aanleveren. Waar halen we dat vandaan? We hebben er haast mee, want hij moet mee op reis naar Amerika half mei.”

Ik ben even stil. Wow Tom, ik snap dat je daar geen tas voor kunt vinden. Alhoewel het me een mooi project lijkt, ben ik een beetje terughoudend. Een koffer op wieltjes heb ik al eens eerder gemaakt. Het was een eerste project en we beschouwden het beiden als een soort van oefenproject. Zoals we het toen bedacht hadden, leek goed maar is niet helemaal uitgepakt als gehoopt.

Toch wil ik er graag over nadenken hoe we dit kunnen realiseren. We besluiten een afspraak te maken en alle details in het atelier te bespreken. Neem de apparatuur mee als je komt.

Het heeft me een nachtrust gekost, maar toen had ik uitgevogeld hoe deze koffer in elkaar moest worden gezet.

Stevig als een huis

Met tekeningen, afmetingen en schuimrubber ben ik de volgende dag al aan de slag gegaan. Het binnenwerk moet natuurlijk sterk zijn, en daar komt de kennis van man weer van pas. We popnagelen verschillende delen aan elkaar en waar de wieltjes en het telescoophandvat komen, verstevigen we het. Hier gaat niets meer mee gebeuren… stevig als een huis.

Dit hele binnenwerk past perfect in de leren tas die ook weer aan het binnenwerk vastgezet is. De wieltjes en het handvat schroeven en popnagelen we eraan. De binnenkant is bekleed en het schuimblok is erin gelijmd. Als Tom de tas komt halen checken Tom en ik samen of de apparatuur er echt in past. Tot grote opluchting van Tom past alles, ik merkte dat hij het heel spannend vond. Maar hij is ook heel blij met hoe de tas er uit ziet en in elkaar zit. En nu zijn ze samen op reis naar Amerika.

Koffer of tas op maat laten maken

Waarom vertel ik je dit allemaal denk je misschien… Dit verhaal is precies de reden waarom klanten naar mij toekomen. Dit is waarom klanten een tas op maat laat maken. Ze kunnen datgene dat ze zoeken niet vinden. Waarschijnlijk zijn ze al stad en land af geweest. Alles wat ze kunnen vinden is het net niet.

Misschien heb jij niet zulke specifieke wensen, maar kun je toch niet vinden wat je zoekt. Dan is er deze oplossing. Laat het op maat maken.

Wil je zien met welke koffer Tom nu op weg is? Dit zijn de foto’s.

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

    12 super tips om echt leer te herkennen

    Gratis catalogus Hip tassen