Nominatie Hip tassen prijs Hester van Eeghen

Uitreiking van de prijs stichting Hester van Eeghen.

Een icoon is niet meer

Vorige week overleed ze, plotseling, ik was geschokt…

Haar leren tassen, schoenen en accessoires zijn kleurijker dan een bloemenveld in de bollenstreek. Ontwerpster Hester van Eeghen staat bekend om haar functionele, geometrische vormen en felle kleurcombinaties. Ik weet zeker dat ze een voorbeeld voor heel veel tassen ontwerpers is.

Ook ik heb natuurlijk vaak naar haar ontwerpen gekeken. Ik word nou eenmaal aangetrokken door opvallende kleuren, vooral oranje.

In 2019 deed ik mee aan de ontwerpwedstrijd van Stichting Hester van Eeghen Leather Design Prijs. En ik werd genomineerd met een oranje beugeltas. Veel te weinig tijd had ik om de tas te maken, want ik las het bericht om mee te doen pas twee weken van tevoren. En toen moest ik nog terugkomen van vakantie uit Zeeland. Wat er overbleef, waren 6 dagen om het ontwerp te bedenken, de tas te maken en alle filmpjes op te nemen. Want dat waren er veel. Wat ik bedacht had, waarom, hoe ik het maakte, waarom ik doe wat ik doe en hoe ik mijn toekomst in de tassen business zie.

Toen ik mijn tas bij binnenkomst op de tentoonstelling tussen de andere negen ontwerpen zag staan, maakte mijn hart een sprongetje…. Nou eigenlijk stond ik te trappelen, kon het bijna niet geloven dat mijn tas daartussen stond. Van tevoren waren we niet geïnformeerd dus de verrassing was groot.

Bij het derde juryrapport stootten twee mensen mij aan omdat ze net als ik even dachten dat het over mijn tas ging. Gaandeweg het verhaal werd duidelijk dat dat niet het geval was. Maar dat ik niet gewonnen heb, maakte me al helemaal niet meer uit, ik was in een uitzinnige stemming. Ik was genomineerd door Hester van Eeghen!

De wedstrijdtas staat nog te pronken in het atelier. Je kunt hem hier bekijken en hij is te koop. Nu nog tenminste, er is er maar een van en er komt geen tweede.

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

    Gratis E-book ‘Welke tas past het beste bij jouw figuur’

    Gratis catalogus Hip tassen 2018