Help ik heb een werktas nodig

Hoe vind je de werktas die het best past bij jou en je laptop?

Werktassen, aktetassen, trolleys en laptoptassen voor de harde werker

Hoe is de werktas ontstaan?

Allereerst neem ik je even kort mee naar het ontstaan van werktassen.

Koffers, reistassen, reisaccessoires, schoenen en hoeden tassen waren meestal van leer. Rond 1826 had de Fransman Pierre Godillot een reistas gemaakt van canvas. Deze werd in de tweede helft van de negentiende eeuw buitengewoon populair. De reistas van canvas was bovendien heel geschikt om geborduurd te worden door de vrouwen. Waarna er door de plaatselijke zadelmaker leren hoeken, handvatten en een metalen beugel aan gemaakt werd. Voor de kortere reizen werden Gladstone bags, city bags en manden gebruikt. De langwerpige leren dokterstas met metalen beugel en leren handgreep werd veelal door mannen gebruikt als werktas.

Deze Gladstone bags of dokterstassen zijn nog altijd populair, ik maak ze zelf nog regelmatig in een modernere versie.

Meer over de geschiedenis van de ontwikkeling van tassen kun je lezen in mijn blog De geschiedenis van de tas.

De heren werktas met veel ruimte en een overzichtelijke indeling.

Werktassen we kunnen niet zonder

Omdat ze zo praktisch zijn en omdat we vaak zoveel mee (moeten) nemen. Ik heb het afgelopen jaar heel veel werktassen mogen maken. Voor dames en voor heren. In veel varianten, want ik merk dat niet zo vaak voor puur een laptoptas wordt gekozen, maar eerder voor een werktas waar naast je laptop nog veel meer in kan. Die er niet gelijk als werktas of laptoptas uitziet. En die je dus ook als handtas kunt gebruiken. Kijk op deze speciale werktassen pagina voor Hip werktassen collectie.

Waarom zou je kiezen voor een werktas?

Een werktas het woord zegt het eigenlijk zelf al. Het is een stevige tas die wel tegen een stootje kan en waarin je vooral grotere items mee kunt nemen. A4 documenten, mappen, misschien wel je lunch en natuurlijk een laptop.

De tassen zijn overzichtelijk ingericht, vaak met een tussenschot met rits voor documenten of sleutels. Een vak voor je laptop en vakken voor je opladers, telefoon, pennen etc.

Door het stevige handvat kun je werktassen makkelijk meenemen en als je liever je handen vrij hebt, gebruik je de schouderband.

Voor dames zijn er heel veel mogelijkheden die niet gelijk op een werktas lijken.

Dames werktassen zijn elegant

Nu beschrijf ik voornamelijk de heren werktas. Je kunt kent ze wel, degelijk, stevig en misschien een beetje saai. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn heel veel soorten en maten werktassen op de markt er zit vast wel iets tussen. En als dat niet zo is, kom je gewoon naar Hip tassen om er een te laten maken waar je laptop zeker in past omdat we hem helemaal op maat voor je maken. En dan ook gelijk in een iets minder saaie kleur ;-).

De werktassen voor dames zien er vaak iets eleganter en vrolijker uit. Deze kunnen hetzelfde model hebben en er toch heel anders uitzien, alleen al door de kleur. Maar vaker kiezen vrouwen voor een ander soort werktas of aktetas. Eentje die ook nog eens goed bij je outfit past en er niet direct uitziet als een werktas.

Hoe vind je de werktas die het best past bij jou en je laptop?

Met een tas die bij je past, werk je nog prettiger en effectiever. Bedenk dus goed hoe jij een werktas gebruikt en wat belangrijk voor je is.

Met een laptop rugtas verdeel je het gewicht goed over je schouders.

 

Tip 1: Check altijd het aantal inches

Wat is de grootte van je laptopscherm? Je wilt namelijk niet dat je hem tevergeefs in een te klein laptopvak moet proppen, of dat-ie heen en weer schuift in een te grote en alsnog beschadigt. De grootte van je laptop is daarom altijd bepalend voor de tas die je kiest! Regelmatig hoor ik dat klanten na lang zoeken een mooie tas gevonden hebben, maar dat bij thuiskomst de laptop er toch net niet inpast. Zonde van het geld, of je moet hem weer terug brengen en heb je nog niets.

Tip 2: Kies eerst het soort tas dat je wilt

Belangrijke keuze. Je hebt namelijk speciale laptoptassen én tassen waar een laptop in kan. De eerste categorie is puur bedoeld voor een laptop. Maar een rugzak of zelfs een shopper met een laptopvak kan bijvoorbeeld ook heel goed, en past misschien beter bij jouw persoonlijke stijl.

Laptoprugzakken

Naast een aktetas is ook de laptoprugzak een populaire werktas. En dat is een heel begrijpelijke keus. Het gewicht van de tas wordt met een rugzak verdeeld over je schouders en je handen zijn vrij voor andere dingen. Je kunt hem nog steeds over een schouder dragen en in de meeste gevallen ook aan de hand door de lus bovenop. Dames laptoprugzakken zien er tegenwoordig heel elegant en vrouwelijk uit. Ze hebben vaak heel veel vakken voor al je opladers en sleutels en natuurlijk je papieren en laptop zelf.

Ik heb onlangs een prachtige laptoprugtas mogen maken met heel veel vakken en een speciaal laptopvak.

Met een laptop trolley hoef je helemaal niet meer te schouwen.

Tip 3: Denk aan de draagmogelijkheden

Bij een rugzak zijn de opties misschien niet zo uitgebreid, maar bij andere tassen is het wel zo handig om te weten hoe je de tas kunt dragen. Zit er bijvoorbeeld een schouderband bij voor op de fiets, of kun je ‘m misschien ook als handtas dragen? Of wat dacht je van een laptoptrolley?

Laptoptrolleys

We nemen heel veel spullen mee in onze tassen. Heb je vaak een té zware tas en ben jij veel onderweg naar allerlei afspraken? Dan is een laptoptrolley perfect voor jou! Door de wieltjes onder de tas hoef jij dus niet meer te sjouwen met een veel te zware tas. En ze zijn heus niet allemaal meer heel saai.

Wist je dat je ook een laptoptrolley kunt laten maken? Ik zei al dat ik veel werktassen heb gemaakt de laatste tijd. De laptoprugtas zag je hierboven al, maar ook een laptoptrolley is hier het atelier al uit gegaan. Speciaal gemaakt voor een laptop 42cm formaat. En met de benodigde vakken waar hij voor nodig is. Deze laptoptas is meteen uitgebreid met twee andere tassen. Een kleine voor de dagelijkse spullen, een handtas dus. En een middelgrootte tas voor de lunchspullen en eventueel de sportspullen. Door een bevestigingssysteem achterop de tas kun hij makkelijk mee op de trolley.

Bedenk bij het beslissen welke werktas je wilt vooral wat er allemaal in moet.

Tip 4: Bedenk wat er allemaal in moet

Je laptop is meestal niet het enige dat je wil gaan vervoeren. Een oplader en een muis gaan misschien mee, en als je hem voor je werk gebruikt, ook documenten en je lunch. Dan is het dus wel zo handig als dat er allemaal in past. Of kies juist voor een supercompact model als je hem puur en alleen gebruikt voor je laptop: scheelt weer sjouwen!

Tip 5: Kies een model dat bij je past

Net als je laptop gaat je laptoptas natuurlijk het liefst een tijdje mee. Maar dat betekent ook dat je er een flinke tijd tegenaan moet kijken. Hou je van tijdloos en klassiek of ga je toch voor een kleurrijkere variant?

Laatst las ik: Er bestaat niet zoiets als “de beste werktas”, maar dan heb je nog geen kennis gemaakt met Hip tassen. Regelmatig hoor ik dat klanten na lang zoeken een mooie tas gevonden hebben, maar dat bij thuiskomst de laptop er toch net niet inpast. Of zoals Birgit, die wilde per se een werktas en een handtas in dezelfde stijl. Toen ze bij mij kwam vertelde ze dat ze stad en land had afgezocht, zelfs naar Duitsland was geweest, maar niet kon vinden wat ze zocht. Nu is ze de trotse bezitter van deze twee prachtige tassen. De handtas kan vastgezet worden in de werktas als ze op pad gaat. En wanneer ze na het werk een boodschap moet halen kan ze makkelijk alleen de handtas eruit halen en die meenemen.

Ok, met deze tips moet het lukken een juiste tas te kiezen die voor jou werkt. Bekijk de collectie Hip werktassen, en doe inspiratie op voor jouw nieuwe laptop/werktas!

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

Archief

Gratis E-book ‘Welke tas past het beste bij jouw figuur’

Gratis catalogus Hip tassen 2018

Catalogus Hip tassen juni 2018Soorten werktassen/laptoptassen

2018-11-26T16:43:23+00:00november 2018|