Buitenlandse klanten hoe gaat dat?

Een tas ontwerpen voor buitenlandse klanten, hoe doe ik dat nou?

Als je regelmatig reist zoals wij dat doen, kom je al snel in gesprek met mensen, bewoners of andere reizigers. En meestal heb je dan super leuke gesprekken. Als het dan op het punt aankomt dat je vertelt wat je doet, krijg ik de leukste reacties. Want ja, vrouwen en tassen…. (en schoenen, maar die maak ik dan weer niet, behalve de sneakers).

Vrouwen en tassen

Het lijkt wel iets magisch. Laatst was ik voor het eerst op een netwerkbijeenkomst en het nieuws van wat ik doe, leek wel vooruitgesneld. De aanwezige vrouwen waren blijkbaar al op de hoogte van mijn tassen makerij en kwamen als bijen op de honing naar mij toe. Vrouwen en tassen….

Beste marketingtool mijn eigen tassen

Ook vrouwen die niet direct om de hoek wonen hebben interesse en willen vaak direct een opdracht plaatsen – want ik zie je nu toch – of komen na een tijdje met hun ideeën en opdracht. Dat ging ook zo met Carol een Ierse zakenvrouw die wij in Australië ontmoetten. Ze was zo onder de indruk van de tas die ik bij me had, – mijn beste marketingtool, je eigen tassen meenemen – dat ze gelijk met de laptop voor de website en brochure op schoot met mij een tas heeft uitgezocht.

Een stevige tas model Maldive

Een stevige tas model Maldive

Wat zijn de wensen

Het zou de Maldive worden. Een ruime en zeer praktische tas. Een paar dingen waren gelijk duidelijk. De tas moest blijven staan als ze hem neer wil zetten en de kleur was ook gelijk duidelijk, rood, niet te donker niet te licht. De schouderband moest wel wat breder dan normaal en ze wilde er een bijpassende portemonnee bij.

Per video contact leer uitzoeken

Tijdens de vakantie al heb ik de tekening van haar nieuwe tas en portemonnee gemaakt en gelijk na de vakantie ben ik op zoek gegaan naar het juiste leer. Deze had ik niet op voorraad. Ik had een mooi vel leer gevonden en een monster daarvan opgestuurd naar Ierland. Het bleek niet helemaal de juiste kleur. Bij een tweede poging heb ik haar vanuit de groothandel opgebeld om de keuzes die ik had gemaakt aan haar te laten zien. Via WhatsApp kon ik haar mee laten kijken uit welke vellen ze kon kiezen. De keuze was snel gemaakt, al in de eerste seconde wist ze welke het moest worden, ook mijn eerste keuze trouwens.

Het perfecte leer

Het werd een prachtige, ietwat klassieke look, leer met een coating en een kleine stippeltjes print. Het perfecte leer voor deze tas omdat het ook stevig genoeg was om dit model van te maken. Voor de binnen voering had ik verschillende keuzes doorgestuurd, maar ik mocht dit zelf van haar bepalen, love my customers!

ontwerp van de tas

ontwerp van de Hip tas

Er is altijd keuze

Via mail heb ik Carol de tekeningen van de tas en portemonnee gestuurd, de afmetingen en foto’s van alle materialen. Dit is een geweldige manier van werken met klanten die niet naar het atelier kunnen komen. Als het op de foto’s niet duidelijk genoeg overkomt, stuur ik de monsters van het materiaal naar ze toe, zodat ze het alsnog kunnen zien en voelen. De keuzes kunnen dan snel gemaakt worden. Van het hele maakproces maak ik foto’s en stuur die door zodat ze kan zien hoe haar tas tot stand komt. En als er nog dingen zijn die anders moeten is daar ruimte voor.

Op weg naar Portugal

Inmiddels is de tas klaar en ben ik met de portemonnee bezig. Eind deze week moeten we afscheid van elkaar nemen en gaan ze op de post naar Portugal waar Carol de maand – met haar nieuwe tas en bijpassende portemonnee– door zal brengen.

In mijn volgende blog kun je meekijken hoe de tas dan in elkaar gezet wordt.

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

  Dank je wel voor je reactie Helmi.
  Ja dat is altijd wel weer even uitzoeken. Het versturen, welke formulieren moeten mee en hoe verwerk je de BTW of juist niet? 
  Gelukkig hebben we internet. Vaak bel ik ook nog even met Postnl, om te checken of ik alles goed geregeld heb en met de boekhouder hoe de factuur op te maken en er een juiste boeking van te maken. Monique 

  Wauw wat leuk, grensoverschrijdend werken en klanten in andere landen.
  Leuke inkijk hoe het ontwerp en het maken op deze manier in zijn werk gaat.
  Waar ik in ben geinteresseerd heb: hoe doe je het dan administratief? Helmi

  Dank je wel Willy! Leuk te lezen dat al weer uitkijkt naar de volgende blog. En bedankt voor je compliment. Monique

  Prachtige tas,model is fantastisch,portemonnee trouwens ook.
  Mooie kleur rood,  Wat leuk dat je al in Portugal klanten hebt.
  Wil graag je volgende blog zien.
  Heel veel succes. Groetjes Willy

  Gratis E-book ‘Welke tas past het beste bij jouw figuur’

  Gratis catalogus Hip tassen 2018

  Catalogus Hip tassen juni 2018