De beste tips om je suède tas te onderhouden

Suède handtassen zijn prachtig en passen perfect bij de lente en zomer. Maar jammer genoeg is het materiaal ook kwetsbaar. Het kan absoluut niet tegen regen en het vraagt een speciale behandeling voor vlekken. Hier krijg je tips om je suède tas goed te onderhouden!

Impregneren

Suède houdt niet van water. Impregneer je suède tas daarom met een water- en vuilafstotende spray. Als je iedere zes weken een dunne laag aanbrengt, is je tas goed beschermd! Is je tas toch nat geworden na een slecht getimede stortbui, droog ze dan niet op de verwarming, maar stop er kranten in die het vocht absorberen. Anders wordt het leer hard en lelijk.

beste tips onderhoud suede tas

Gom een vlek rustig met een bomblok

Borstelen en gommen

Vlekken op suède kun je het best direct verwijderen met een speciaal suèdeborsteltje. Een schone tandenborstel of nagelborsteltje werkt ook. Regelmatig borstelen voorkomt ook dat er gladde plekken ontstaan op je tas. Borstel wel steeds in dezelfde richting, anders slijt het leer! Je kunt vlekken ook met een suèdegommetje verwijderen, wrijf dan zachtjes over het leder tot de plek weg is.

Suede tassen onderhouden Hip tassen

Stomen

Stomen werkt ook goed tegen vlekken in suède. Je kunt gewoon een pannetje water koken en de tas erboven houden. Zorg er wel voor dat ze niet te nat wordt. Daarna kun je het vuil eraf borstelen. Je kan je tas ook in de badkamer hangen als je een douche neemt, dat geeft meteen een impuls aan de kleur. Voor een grondige wasbeurt breng je je tas best naar de stomerij.

Opbergen

Stop je tas niet in een plastic zak om hem op te bergen. Het leder moet kunnen ademen! Bewaar de tas in een stoffen zak of kussensloop, en leg ze op een koele donkere plaats. Vul de tas op met oude kranten, zodat het leer zijn vorm behoudt.

Kijk voor nog meer tips op mijn andere blog over het onderhoud

In de Catalogus op de site vind je mooie Hip tassen in suède of een andere mooie leersoorten.

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

    Graag gedaan. Je kun de tips zeker overnemen voor je suede jas Gabrielle! Monique

    Dank je wel voor de uitleg en tips! Kan ik deze ook 1-op-1 overnemen voor mijn suède jas? Gabrielle

    Gratis E-book ‘Welke tas past het beste bij jouw figuur’

    Gratis catalogus Hip tassen 2018

    Catalogus Hip tassen juni 2018