Bag stage atelier Hip tassen

Bag stage meekijken bij Hip tassen

Bag stage meekijken, dat kan. Je vindt hier foto’s en filmpjes van werkzaamheden in het atelier in Beuningen. Een kijkje achter de schermen. Hoe het er nou echt aan toegaat in het tassen atelier. Waar al die creativiteit plaatsvindt. En waar al die mooie unieke en handgemaakte tassen vandaan komen. Hopelijk krijg je zo een idee van de materialen. En het proces van het maken van een op maat gemaakte tas. Hoe een tas en tas wordt. Bag (Back) stage dus. Ga je mee?

Bag Stage video’s en foto’s vanuit het atelier van Hip tassen.

Garen in vele kleuren en voor alle soorten leer is er een.
DIVERSE KLEUREN GAREN
Omboeken van de randen zodat ze mooi plat worden.
FOURNITUREN
Het leer aan het schalmen om het dunner te maken voor de naden.
HET LEER DUNNER MAKEN
Het stikken van het schort.
INDUSTRIELE LEER NAAIMACHINE
Een heel klein deel van de leer voorraad.
RUIM ASSORTIMENT LEER
Het laatste stiksel voor deze werktas en dan is hij klaar.
LAATSTE STIKSEL VOOR DEZE TAS.
De beugel voor de dokterstas buigen zodat hij in de tas past.
WERKTAFEL MET GEREEDSCHAPPEN
De bodem van de tas stikken.
YKK RITSEN

Een nieuwe handtas! Dat is een belangrijk en heuglijk moment. De perfecte handtas hoort bij jou. Van de perfecte handtas word je namelijk blij en ik kan die voor je maken.

Ik ben Monique Zoeteman en ontwerp en maak persoonlijk die unieke handtas voor je. Ik weet waar die perfecte handtas aan moet voldoen. In de afgelopen jaren zijn een aantal handtassen echte bestsellers geworden. Maar ook daarvoor geldt dat er aanpassingen gedaan kunnen worden. Verder zijn kleuren en materialen natuurlijk zeer persoonlijk, die kunnen we samen uitzoeken. Het liefst werk ik met echt leer. Maar er zijn ook prachtige vegan ‘leersoorten’ als kurkleer en ananasleer voor wie daar de voorkeur aan geeft.

Waarschijnlijk vind je genoeg inspiratie op mijn website in het overzicht van de prachtige tassen die ik in opdracht gemaakt heb. Je kunt ook de catalogus downloaden met nog veel meer voorbeelden en inspiratie. 

Mijn verhaal over het hoe en waarom. En het ontstaan van Hip tassen kun je lezen in mijn blog.

Ik ga ook graag voor jou aan de slag, Monique 
monique-atelier-hiptassen

De liefde voor het ambacht

Dat is wat mij gebracht heeft waar ik nu ben. Ik hou van leer, ik hou van de geur van leer. Ik hou van de textuur van leer. Ik hou van alle technieken die bij leerbewerking komen kijken. En ik hou van het maken van mooie, duurzame tassen. Dan is de combinatie – leren tassen op maat – maken snel geboren.

Elke keer als klanten naar het atelier komen, is de geur ook het eerste dat ze opmerken, nog voordat ze goed en wel binnen zijn. Dat heb ik zelf ook nog steeds. Maar ook het enorme kleuren pallet van de soorten leer, op kleur gesorteerd. Het garen dat overzichtelijk en op kleur de wand vult. En natuurlijk de wand met fournituren in potten gerangschikt. Ik word helemaal blij van al die mooie materialen bij elkaar. En ik zie ook de ogen van de klanten groot en blij worden.

enorme-keuze-kleuren-garen

Mijn creatie is jouw verhaal

En dat is precies de reden waarom het zo fijn is om langs te komen als je een tas wilt laten maken. Want leer moet je zien, voelen en ruiken.

Bij het bespreken van jouw droomtas, komt best wat kijken. Waar wil je hem voor gebruiken, hoe draag je hem het liefst. Waar hou je van, wat is jouw verhaal? Een droomtas past perfect bij jou en voldoet aan alles wat jij zoekt in een tas. Samen bekijken we hoe je tas er uit gaat zien. Hoe wordt het model, welk leer gebruiken we. De fournituren, de binnen voering en zelfs de kleur van het garen zijn dingen die je zelf kunt kiezen. Mijn creatie is jouw verhaal.

Hoe is Hip tassen ontstaan?

Voordat ik in 2015 tassen begon te maken, werkte ik als marketing en PR-medewerker bij verschillende bedrijven. Bij het laatste bedrijf heb ik mijn sportieve hobby, hardlopen kunnen combineren met een flinke uitdaging, een non-stop hardloop event. Daar mocht ik een team opzetten voor de Roparun en hebben we 9 jaar meegedaan. Dat is een goede doelen organisatie. En om geld op te halen, organiseerden we heel veel activiteiten. Een ervan was dat ik een pop-up winkel gerund heb in Beuningen waar we 2ehands kleding verkochten. Naast de winkel had ik een webshop hippe2ehandskleding. En daar komt ook de naam van mijn tassen vandaan. Na een tijdje ging ik namelijk stoffen tassen maken voor de Roparun verkoop. Die kregen het label Hip.

Toen ik al snel wist dat ik leren tassen wilde maken, kregen ook die het label Hip en was Hip tassen geboren.

Wil je het hele verhaal lezen? Dat kan in mijn blog van knutselaar tot designer.

Atelier

Door de jaren heen is de voorraad leer, machines en andere benodigde materialen flink uitgebreid. Met als gevolg dat de ruimte al vele malen te klein werd. Dan kun je een paar dingen doen. Opruimen, dingen wegdoen die je achteraf toch niet gebruikt. Voorraad tassen verkopen. De voorraden beter indelen. Maar ook, en daar ontkom je echt niet aan, meer ruimte claimen…

In de zomer van 2019 ging het atelier flink op de schop. Na een grondige opruiming heb ik de hele ruimte leeggehaald. Maar niet zonder een doordacht plan natuurlijk. Van tevoren hadden Peter – mijn steun en toeverlaat, ambassadeur 1e klas en klusvakman – nieuwe vloerbedekking gekocht. De ruimte die erbij moest komen, moest ook leeggehaald worden. In die nieuwe ruimte zou alle voorraad komen. Omdat de voorraad leer een buiten proportionele omvang had aangenomen, moest dat op een slimme wijze een nieuwe plek krijgen.

Het voordeel van die extra ruimte is dat er nu ook plaats was voor een grote snijtafel. Hier kan ik de grote materialen als karton voor de patronen en het leer goed op kwijt. En als je als klant een tas komt bespreken, kunnen we daar alle materialen bij elkaar zoeken en uitstallen.

Ontwerptekeningen

Voor elke nieuwe tas maak ik een tekening met wat we besproken hebben. Daardoor weten we allebei hoe hij gaat worden. Door het tekenen van de tas krijg je als klant een goed beeld van hoe de tas eruit komt te zien. Het is soms best nog lastig om je voor te stellen hoe zo’n tas gaat worden. Want ja hij bestaat immers nog niet.