camerariem cameraschouderbandEn een uitdaging…

Parijs 1988, daar sta ik dan net 19 jaar, op het treinstation om te vertrekken naar Parijs. Ik had mijn reis goed voorbereid, want ik zou een klein jaar bij een gastgezin als au-pair in Parijs gaan wonen. Het was mijn eigen idee. Bij ons thuis gingen we niet veel op reis. En de Franse taal sprak ik ook nog niet, maar dat is een klein detail. In het programma ‘Ik vertrek’ beginnen hele gezinnen tegenwoordig een bed & breakfast in Frankrijk zonder ook maar een woord Frans te spreken, ervaring in het runnen van een B&B te hebben en met een (te) klein budget.

Dat laatste had ik dan weer wel, maar ik verdiende de kost door te werken in het gastgezin en voor de kinderen te zorgen.

Autorijden in Parijs is een kunst

Als ik de kinderen naar school had gebracht, ging in naar Franse les in het centrum van Parijs. Meestal met de metro. Maar soms ook met de auto. Dat laatste was een hele uitdaging voor iemand die net haar rijbewijs heeft. Autorijden in Parijs is een kunst. Ik kwam er al snel achter dat je vooral je raam openzette en op de claxon moest drukken, wilde je enige kans van slagen hebben op de rotonde bij l’Arc de Triomphe en in de vele smalle straatjes.

Als de les erop zat, had ik vaak tijd om de omgeving te bekijken en te fotograferen. Voor vertrek had ik mijn eerste fotocamera gekocht. Een fijne compact camera zodat ik hem makkelijk mee kon nemen. Dit is nog ver voor het mobiele telefoon- en digitaal fotograferen tijdperk. Dus er gingen nog filmrolletjes in. Ik had er standaard een of twee reserve in mijn tas. Het einde van het filmrolletje kwam namelijk altijd toch nog onverwacht.

Ook fotograferen is een kunst

Daar in Parijs had ik mijn eerste echte ervaring met zelf foto’s maken. Net als rijden in Parijs is fotograferen een kunst. Niet dat ik er heel goed in ben, maar ik vind het wel heel leuk. Sinds die eerste foto’s maak ik er veel. De meeste op vakanties natuurlijk, maar ook productfoto’s voor de site en Social Media. Inmiddels ben ik aan mijn, denk vierde, camera toe. Het is een mooie grote digitale met megazoomlens.

Het nadeel van zo’n grote camera is alleen dat hij niet in je tas past. Daarom worden deze vaak over de schouder gedragen. De band van mij was door de jaren heen wel erg versleten. Tijd voor een nieuwe. Staat weer helemaal gezellig zo.

Fotografeer jij ook met een grote digitale camera? En kan die ook een nieuwe band gebruiken?
Een echte fotograaf geef je een mooie camera schouderband cadeau

Die cameraband, enkele andere en een foudraal voor je filter kun je hier bekijken. Een echte fotograaf geef je een mooie camera schouderband cadeau.

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

    Gratis E-book ‘Welke tas past het beste bij jouw figuur’

    Gratis catalogus Hip tassen 2018