De voorloper van de sneaker

Daar zat hij op de grond met een enorme grijswitte snor die overging in een lange puntige baard. Een bolvormige hoed bedekte zijn schedel. Verder was hij gekleed in een wit lang overhemd met zandkleurig vest en broek.

Hij zat tussen de tassen en riemen in, allemaal handgemaakt. Maar het opvallendste was dat wat hij aan zijn voeten had. Zelf noemde hij het de voorlopers van de sneakers.

Alleen een stuk leer

Het was niet meer dan een stuk leer met een punt aan de voorkant en een veter door het leer geregen om de boel bij elkaar te houden. Een markante verschijning. En hij is geen onbekende in Roemenie. Blijkbaar is hij al meerdere keren op tv geweest. Wellicht alleen op de regionale Boekarest tv, maar mensen herkenden hem in ieder geval.

Ik vond het prachtig om te zien hoe hij zo trots zat te vertellen over zijn ‘sneakers’. Tot het laatste exemplaar haalde hij uit de grote – soort van postzak – om ze er vervolgens weer stuk voor stuk in te doen, terwijl hij aan een stuk door bleef praten.

Ik geen enkel opzicht leken deze stukken leer op de sneakers die wij kennen. Maar we lopen ook niet meer in de grote schapenvellen zoals ik hem om heb op de foto.

sneakers, de voorloper

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.

    12 super tips om echt leer te herkennen

    Gratis catalogus Hip tassen