Afmetingen van laptops

Na je telefoon nemen we het vaakst een laptop mee in onze tassen. Maar er is een klein probleem. En dat is dat je laptop vaak net niet in je tas past. Je had het nog wel goed ingeschat dacht je toen je je nieuwe tas kocht. Maar helaas blijkt vaak bij thuiskomst dat je laptop toch net iets groter is dan je dacht, de sleeve meer ruimte inneemt en je tas toch net iets te klein is.

Dat kan makkelijk opgelost worden.

Hoe? Dat lees je hier.

Allereerst is het handig te weten welke afmetingen laptops hebben.

maten-laptop-inch-cm-blog

Meet je laptop op

De afmetingen van de laptop worden aangegeven in inches. Omdat de meeste mensen niet heel vaak met de inch maat te maken hebben, is het lastig om om te rekenen hoeveel een inch nu precies is. Even ter ondersteuning, 1 inch = 2,54 cm. Daarnaast wordt met de inch maat van een laptop de grootte van het beeldscherm zonder rand bedoeld. Dit zegt dus niets over de buitenmaten van je laptop. Het is daarom geen goede graadmeter als je zoekt naar de juiste laptoptas. Je kunt dus beter de buitenmaten van je laptop opmeten. De lengte, breedte en de eventueel de dikte.

Om je een houvast te geven van de gebruikte inch laptop maten vind je hier een overzicht van de inch maten met de cm maten erbij.

Maten van laptops in inches en centimeters

Inch maat diagonaal cm maten laptop diagonaalLengte x hoogte van het scherm
10,1 inch laptop25,7 cm22,4 x 12,6 cm
11,6 inch laptop29,5 cm25,7 x 14,5 cm
12,3 inch laptop31,2 cm27,2 x 15,3 cm
13.3 inch laptop33,8 cm29,4 x 16,6 cm
14 inch laptop35,6 cm 31,0 x 17,4 cm
15.6 inch laptop39,6 cm34,5 x 19,4 cm
17,3 inch laptop43,9 cm38,3 x 21,5 cm

(!) De afmetingen van de laptops in deze tabel zijn de afmetingen van het beeldscherm van de laptop dus zonder de omranding.

Verder is het goed om na te denken of je een hoes, sleeve of enige andere vorm van bescherming om je laptop wilt hebben. Deze maken je laptop doorgaans een paar centimeter groter en dikker en dat kan net weer het verschil maken of je laptop in je tas past of niet.

laptoptas-laptop-maat-werktas

Op maat gemaakte laptop en werktassen zodat je zeker weet dat je laptop erin past.

Maar de meest precieze, persoonlijke en praktische oplossing is om een tas te laten maken waar al je spullen in passen inclusief je laptop eventueel met sleeve in dezelfde stijl, helemaal naar jouw wensen en afmetingen gemaakt. Praktischer en persoonlijker wordt het niet. Neem je laptop en alles wat je graag mee neemt in je tas mee naar het atelier en we ontwerpen de tas die het beste bij je past.

Wil je meer weten over waar je op moet letten als je een werktas of laptoptas uit gaat zoeken? Lees dan deze tips.

Doe inspiratie op voor jouw nieuwe werktas/laptoptas op de speciale werktassen pagina en neem contact op om de mogelijkheden voor jouw droomtas door te spreken.

Monique
Ik zou het heel leuk vinden als je reageert op dit bericht! Vul even onderstaande gegevens in.